2017. április 29., szombat

II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2017. 4. Szőlők kategóriája




4.
Szőlők kategóriája


Ennél a kategóriánál joggal merülhet fel a kérdés a hozzáértőkben, hogy jó-jó, de hát a szőlő végül is a bogyósokhoz is sorolható fajta kategória szerint. És ebben teljesen igazuk is van, mégis mi az, ami miatt mi mégis önálló csoportként kezeljük. Régebben nem volt dívat szőlőből pálinkát készíteni, hiszen készült belőle bor, és a törkölyéből pedig pálinka. Így egy gyümölcsből kétféle italt is nyerhettünk, csak hát, aki már kóstolta a szőlő pálinkát, és a törkölypálinkát az pontosan tudja, hogy miről beszélünk, mi a különbség a két ital között. Nekünk pedig itt a Szekszárdi borvidéken, ahol jobbnál jobb szőlőfajták állnak rendelkezésünkre nem csak lehetőségünk, hanem egyenesen kötelességünk annak reklámozása, hogy a szőlőből nemcsak jó bor, hanem nagyon finom pálinka is készíthető.
A három évvel ezelőtti pálinkás rendezvényünkön ebben a kategóriában 7 italt neveztek és a győzelmet Zsoldos Péter Hamburgi muskotálya nyerte el, aki Zentáról nevezett versenyünkre.
Már ebből is jól érzékelhető, hogy a vajdasági nevezők nagyon jól szerepeltek a versenyen, ahogyan idén is várjuk őket a megmérettetésre. Idei versenyünkön ennek a kategóriának a támogatói a Werner pincészet és Zsikó Zoltán. Célunk ebben a verseny kiírásban még több szőlőfajta megismertetése a zsűrivel, és még szorosabb verseny elérése a nevezők között. Várjuk tehát azoknak a pálinkakészítőknek a jelentkezését, akik ebben a kategóriában is szeretnék megmérettetni magukat. Jó versenyzést kívánunk minden kedves nevezőnknek.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése