4.
Szőlők
kategóriája
Ennél
a kategóriánál joggal merülhet fel a kérdés a hozzáértőkben, hogy jó-jó, de hát
a szőlő végül is a bogyósokhoz is sorolható fajta kategória szerint. És ebben
teljesen igazuk is van, mégis mi az, ami miatt mi mégis önálló csoportként
kezeljük. Régebben nem volt dívat szőlőből pálinkát készíteni, hiszen készült
belőle bor, és a törkölyéből pedig pálinka. Így egy gyümölcsből kétféle italt
is nyerhettünk, csak hát, aki már kóstolta a szőlő pálinkát, és a
törkölypálinkát az pontosan tudja, hogy miről beszélünk, mi a különbség a két
ital között. Nekünk pedig itt a Szekszárdi borvidéken, ahol jobbnál jobb
szőlőfajták állnak rendelkezésünkre nem csak lehetőségünk, hanem egyenesen
kötelességünk annak reklámozása, hogy a szőlőből nemcsak jó bor, hanem nagyon
finom pálinka is készíthető.
A
három évvel ezelőtti pálinkás rendezvényünkön ebben a kategóriában 7 italt
neveztek és a győzelmet Zsoldos Péter Hamburgi muskotálya nyerte el, aki
Zentáról nevezett versenyünkre.
Már
ebből is jól érzékelhető, hogy a vajdasági nevezők nagyon jól szerepeltek a
versenyen, ahogyan idén is várjuk őket a megmérettetésre. Idei versenyünkön
ennek a kategóriának a támogatói a Werner pincészet és Zsikó Zoltán. Célunk
ebben a verseny kiírásban még több szőlőfajta megismertetése a zsűrivel, és még
szorosabb verseny elérése a nevezők között. Várjuk tehát azoknak a
pálinkakészítőknek a jelentkezését, akik ebben a kategóriában is szeretnék
megmérettetni magukat. Jó versenyzést kívánunk minden kedves nevezőnknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése