2017. április 27., csütörtök

II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2017. 3. Csonthéjas kategória




3.
Csonthéjasok kategóriája


Azt hiszem, hogy bátran kijelenthetjük, hogy a kijelölt 10 kategória legnagyobb, egyben legfontosabb kategóriája, ha ilyet egyáltalán szabad mondanunk. Ez az a csoport, amelybe a legtöbb közismert gyümölcsünk szerepel: cseresznye, meggy, kajszibarack, őszibarack, szilvafélék. A legutóbbi versenyünk legnépesebb kategóriája volt 27 nevezett tétellel és mégis egyetlen aranyérem sem született akkor. 2014-ben a kategória győzelmet a legjobb ezüstérmes ital, egy szilva, Faggyas László zentai nevező kapta meg, így jelenleg ő címvédője ennek a kategóriának. Róla nem tudjuk, hogy idén is nevez-e, harcba száll-e címének megvédéséért.
Ebben a versenykiírásban ennek a kategóriának a szponzora a bátaszéki illetőségű Kovács birtok, akik maguk is meggytermesztéssel foglalkoznak.
Várhatóan idén is nagy lesz a tülekedés ebben a csoportban a legjobb három helyezetnek járó kupáért, de éppen ez a nagy versengés az, amely kihozza a legjobbat a versenyzőkből és italaikból. Az az egy biztos, hogy Észak-Magyarországtól, vajdaságig versenyeznek az italok az elsőségért, hogy végül a legjobb Hungarikum legyen a nyertes.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése