2017. április 8., szombat

A II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny versenyszabályzata 3. rész



Különdíjak:


A Verseny Legjobb Párlata

címért minden nevezett ital indulhat. Az érte járó kupát a verseny fővédnöke adja át a szakmai zsűri döntése alapján.

Báta legjobb pálinka készítője

címért Báta község közigazgatási területén élő nevezők indulhatnak. Az érte járó kupát Báta község polgármestere adja át, a legtöbb pontot szerzett Bátai versenyzőnek.

Bátaszék Legjobb Pálinka készítője

címért Bátaszék város közigazgatási területén élő nevezők indulhatnak. Az érte járó kupát Bátaszék város polgármestere adja át, a legtöbb pontot szerzett Bátaszéki versenyzőnek!

Alsónyék Legjobb Pálinka készítője

címért Alsónyék község közigazgatási területéről érkező nevezők indulhatnak, amelyért az odaítélt kupát Alsónyék község polgármestere adja át, a legeredményesebb Alsónyéki versenyzőnek!

A Legeredményesebb Magánfőző

címért csak a magánfőzésben készült  italok indulhatnak. Odaítéléséről a szakmai zsűri segítségével a Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesületének Elnöke adja át a vándorkupát.

A Legeredményesebb Bérfőző

címért kizárólag a bérfőzdékben készült italok indulhatnak. Odaítéléséről a szakmai zsűri segítségével születik döntés. A díjat a verseny zsűri Elnöke adja át.



A verseny legfontosabb alapszabálya az anonimitás. A zsűri tagjainak semmiféle információja, kapcsolata nem lehet sem a versenyzőkkel, sem pedig a minősítésre leadott mintákkal.
A zsűrizéskor teljesen szubjektíven kell megítélni a párlatokat, amelyeket nem egymáshoz, hanem önmagukhoz kell viszonyítani. Fontos, hogy a bírálás felfelé irányuló és építő jellegű legyen, így adva jó kedvet és lendületet a további pálinkás sikerekhez!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése