1.
Almatermésűek
kategóriája
Sokszor
kérdezik meg tőlem, de gondolom ugyan így mindenkitől, aki készít italokat, hogy
melyik a kedvenc párlatunk, vagy, hogy melyiket szeretjük a legjobban? Nem
könnyű erre megfelelni, ahogy arra sem, hogy amikor pálinka kategóriákat
felírjuk, miért kerül első helyre az almatermésűek csoportja. Nem az érési
sorrend az is biztos, hiszen bogyósok és csonthéjasok is megelőzik ebben. Talán
azért, mert az első igazi fontos italok ebben a kategóriában születnek. Alma,
körte, birs mind általánosan népszerűek és széles körben elterjedtek. Az első
versenyünkön 18 italt neveztek ebbe a kategóriába és igen sok aranyérem született,
végül a kategória legjobbja Lakó Csaba vilmoskörtéje lett, aki Győrbe vitte el
a kategória kupáját. Ő is címvédésre készül, hiszen ismét indulnak az idei
versenyünkön is. Ebben az évben ennek a kategóriának a támogatója a Diego KFT
lesz, akik nagy örömmel vesznek részt versenyünkön lévén komoly bátai
kötödésük.
Várhatóan
idén is értékes italok fognak versenyezni ebben a kategóriában, ahol ezúttal
3., 2., és 1. helyezettet is hirdetni fogunk. Várjuk tehát azokat a nevezőket,
akiknek ebbe a kategóriába sorolható féltet, kiváló italuk van, és szeretnék
megmérettetni egy komoly mezőnyben is e klasszikus fajtájukat. Magyarország,
sőt az egész Kárpát-medence tele van kitűnőbbnél - kitűnőbb alma, körte és
birsfajtákkal, amelyek révén méltán kerül ez a kategória az első helyre a
pálinkák családján belül!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése