2017. április 17., hétfő

II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2017. A Verseny Legjobb Párlata





A II. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2017.
A Verseny Legjobb Párlata


A verseny legrangosabb díja, amelyet a verseny fővédnöke Dr. Horváth Kálmán ad át az eredményhirdetésen. Ennek odaítéléséről a csúcs zsűri hozza meg a döntést. A címért egyenlő eséllyel indul minden nevezett ital. A zsűrizés során az italok kategóriákba sorolva versenyeznek. A 10 kategória legjobb 10 itala indul egy újabb bírálatra ezért a címért. A csúcs zsűri ezek közül választja ki a legjobbat. Ez a díj az első versenyen nem került odaítélésre. A többi különdíjjal ellentétben itt nem párlatkészítők versenyeznek, hanem italok, tehát odaítélésénél nem kell semmi mást figyelembe venni, vagy mérlegelni. Szinte minden komoly versenyen odaítélésre kerül ez a díj, ezen esetünkben azért nem a legjobb pálinka címmel neveztük el, hogy a kategória minden itala versenyezhessen egyenlő eséllyel ezért, legyen az kajszibarack, sárgarépa, mandarin, vagy éppen borseprő, vagy likőr. A nevezett ital lehet magánfőzőt, lehet bérfőzőt, vagy akár kereskedelmi tétel is, mind egyenlő eséllyel versenyezhet. A díjat a nevezési díjakból kell elkészíttetni.

Szeretnénk felhívni a Tisztelt Nevezők figyelmét, hogy már csak ezért a rangos elismerésért is érdemes nevezni, hiszen több száz ital közül kerül, majd kiválasztásra, és elnyerőjének olyan elismerést szerez, amely sohasem múlik feledésbe. Ezzel is azt szeretnénk elérni, hogy mind nagyobb figyelem, mind nagyobb szakmai odafigyeléssel készítsük el italainkat, a pálinkát, mint Hungarikumot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése