2.
Bogyótermésűek
kategóriája
Ez
az egyik legérdekesebb pálinka csoport. Annyira izgalmas növények alkotják,
hogy a belőlük készült ital is mindig fantasztikusak. Nem is kell sokkal többet
megemlítenem, mint a szamóca, a málna, a ribizli, áfonya, szeder. Igaz, hogy
éppen különlegességüknek és igen magas árúknak köszönhetően nehezen
hozzáférhetőek nagyobb mennyiségben. Persze a magánfőzőknek nincs is szükségük
arra, hogy nagy mennyiséggel rendelkezzenek belőlük, hiszen már kis
mennyiségből is kiváló italokat képesek készíteni. Feldolgozásuk nagy
pontosságot, és gyorsaságot követel, hiszen igen romlékony, sérülékeny
gyümölcsökről van szó, de egyben biztosan lehetünk, ha sikerül jó párlatot
készítenünk belőlük, akkor felejthetetlen élményben lesz részünk, és utána már
mindig akarni fogjuk őket.
Három
éve még készítésük annyira gyerek cipőben járt ezen a szinten, hogy csupán öt
ital került nevezésre. A legjobbnak a Muth Pálinka és Borpince Csipkebogyó
párlata bizonyult, így jelenleg ennek a kategóriának is ő címvédője. Az azonban
már biztos, hogy idén ennél sokkal több nevezett tétel fog ebben a kategóriában
küzdeni, így a győzelmet is sokkal nehezebb lesz megszerezni. A kategória
támogatására a Mattenheim Autocontroll KFT. vállalkozott. Így az első három
helyezettnek járó kupákat ők fogják, majd átadni az arra érdemesülteknek.
Várjuk tehát azokat a nevezőket, akiknek ilyen fajtájú italai vannak, és
jöjjenek, mutassák be azokat, győzzön a legjobb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése