KERESSÜK
KÁRPÁT-MEDENCE LEGJOBB TÖRKÖLY PÁLINKÁJÁT!
LEHET,
HOGY A TIÉD AZ???
VISSZATEKINTŐ!
11./
TÖRKÖLY
KATEGÓRIA
Ahogyan azt már tegnap is beharangoztam térségünk a szőlő és annak
feldolgozásából származó termékek igazi hazája. Ezért is tettük, tehettük meg
azt, hogy a szőlő mellett a törkölyféléket is önálló kategóriába tudtuk
állítani, hiszen mindig szép számmal érkeznek ide is nevezések, és azért íz világban
erőteljesen elkülönül a gyümölcs készítményektől. Már az első versenyünkön is
14 tétellel neveztek ide italokat, és a legjobb ekkor mér ezüstéremmel Scroth
Zoltán párlata lett. Aztán a második versenyünkön visszaeset e kategóriába
küldött italok száma és csupán 10 tétellel regisztrálta magát. Ezúttal azonban
már aranyérem is született, amellyel Karádi László vitte el a pálmát. Tavaly
aztán már beindult a kategória Kissné Somlyai Ildikó szerezte meg a győzelmet
aszú törkölyével, amely 24 italból lett a legjobb.
A
kategória szponzorálására idén nyilván valóan egy olyan céget kértünk fel, akik
valamilyen módon kapcsolódnak a kertészethez, szőlészethez,
pincetechnológiákhoz. Előző években is támogatott bennünket az Interker-Wein,
de más kategóriát kapott, ezúttal most erre kértük fel, amit természetesen
továbbra is megadtak számunkra. Az idei év eddigi nevezéseire rátekintve kicsit
ismét mintha lanyhult volna ide a nevezés, de kategória érvényességhez
szükséges 10 tétel már ezúttal is beérkezett. Ötletet célzottan nem adhatok, de
azért nyilván ott a legkönnyebb nyerni, ahol kevesebb a vetélytárs, tehát, aki
még ide küldeni szeretné kedvenc törkölyét, akkor most tegye meg, hogy büszkék
lehessünk a legfinomabb törkölypálinkákra, párlatokra!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése