KERESSÜK
KÁRPÁT-MEDENCE LEGJOBB SZŐLŐ PÁLINKÁJÁT!
LEHET,
HOGY A TIÉD AZ???
VISSZATEKINTŐ!
10./
SZŐLŐ
KATEGÓRIA
No és akkor elérkeztünk ahhoz a területhez, vagy területekhez,
amely megvallva őszintén legközelebb áll hozzánk. A Szekszárdi Borvidéken
elhelyezkedő versenyünk nyilvánvalóan valahol sokkal inkább kell, hogy szóljon
erről a gyümölcsről, illetve annak feldolgozott termékeiről. Természetesen, és
mondhatom talán azt is, hogy hála Istennek ez már országosan is trend lett, már
mint a szőlő pálinka, párlat előre tőrése az egy évtizede még nem létezésből.
Az elmúlt évben megrendezésre került versenyünkön 39 szőlőtétel került
nevezésre, és csupán 5 nem szerzett ebből érmet, ami jelzi, hogy egyre szebb
tételek kerülnek ki az üstökből. A legszebb egy muscat ottonel volt, amelyet
Gaál László irsai olivérje követett megelőzve Varjas Zoltán cserszegi
fűszeresét, és Kiss László otelló szőlőjét. Gyönyörű szép sor. Ezzel szemben
legelső versenyünkön csupán 7 szőlő került terítékre.
Az ezt
megelőző két évben is nyilvánvalóan a Báta-Bátaszék Térség Hegyközség végezte
ennek a kategóriának a szponzorálását, hiszen nyilvánvalóan ők állnak ehhez
legközelebb. Idei évben sem kívánunk ezen a trenden változtatni, hiszen
legalább ennyiben azért a két szakma itt testközelbe kerül egymáshoz. Vannak is
olyan szőlőtermesztőt, akik már célzottan úgy telepítenek fajtákat, hogy
azokkal a pálinkásokat is ki tudják szolgálni megfelelő minőségű alapanyaggal.
Nem hiszen, hogy nagy titkot árulok el akkor, amikor sejtettem, hogy az idei
évben is a szilva után a szőlő lesz az a kategória, amelyben a legszebb tételek
fognak felbukanni. Csak ismételni tudom azt a felhívást és buzdítást, hogy aki
még nem nevezett és van kincsként őrzött szőlő pálinkája, párlata megteheti az
elkövetkezendő napokban, hogy valóban büszkék lehessünk a legfinomabb szőlő
pálinkákra, párlatokra!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése