Tisztelt Magánfőző Kollégák!
A nyomon követés címen elindított sorozatom újabb elemét szeretném bemutatni. Elsőként cefrekészítés naplóját adtam közre, amelyet ezúttal a cefre átvételéé követ. Nyilván sokan megkérdezhetik, hogy erre vajon mi szükség van? Két dolog miatt fontos ez. Első az az, hogy még az otthonfőzés esetében sem mindig sikerül a saját cefrénket azonnal ledesztillálni. Ennek okán a cefre lezárása és az üstbe betöltés között eltelt idő befolyással van cefrénk, így később párlatunk minőségére is. Leginkább ennek az időnek a változásait hívatott dokumentálni ez az irat. Illetve a második fontos tényező, hogy a magánfőző üstnek is lehet több tulajdonosa, így, amikor a társtulajdonos cefréjét átvesszük kifőzésre, akkor mindenképpen érdemes ezt dokumentálni a későbbi félreértések elkerülése érdekében. Amennyiben a tisztelt kollégák ezt érdemesnek tartják arra, hogy magukévá tegyék, úgy szabadon használhatják az alábbi mintát, saját formátumukra átalakítva. Jó és eredményes munkát kívánok!
MELLURARCUM
CELLÁRIUM
AQUAVINICUM
GYÜMÖLCSCEFRE ÁTVÉTELE
|
|||
Sorszám.
|
Átadott-átvett gyümölcscefre
|
Azonosító szám:
BB
2017……..
Cefre készítési napló száma:
AA
2017…….
|
|
|
Fajta megnevezése
|
Mennyisége (liter v. kg.)
|
|
1.
|
|
|
|
2.
|
|
|
|
3.
|
|
|
|
1. ……………………………………………………………………………
otthonfőző kijelentem, hogy
a./ az
általam elkészített gyümölcscefre nem tartalmaz hozzáadott mesterséges, vagy
természetes eredetű
cukorból, izocukorból, vagy mézből származó alkoholt;
b./ a
gyümölcstermesztő háztartás gyümölcstermő területtel rendelkezik, amelynek
tagja vagyok.
Kelt: BÁTA, 2017. év …. hó
…. nap.
Muth József
……………………………………………….
otthonfőző aláírása
|
|||
Megjegyzés:
|
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése