2017. június 9., péntek

Nyomonkövetés 3.



Tisztelt Magánfőző Kollégák!


A nyomon követés címen elindított sorozatom újabb elemét szeretném bemutatni. Elsőként cefrekészítés naplóját adtam közre, amelyet ezúttal a cefre átvételéé követ. Nyilván sokan megkérdezhetik, hogy erre vajon mi szükség van? Két dolog miatt fontos ez. Első az az, hogy még az otthonfőzés esetében sem mindig sikerül a saját cefrénket azonnal ledesztillálni. Ennek okán a cefre lezárása és az üstbe betöltés között eltelt idő befolyással van cefrénk, így később párlatunk minőségére is. Leginkább ennek az időnek a változásait hívatott dokumentálni ez az irat. Illetve a második fontos tényező, hogy a magánfőző üstnek is lehet több tulajdonosa, így, amikor a társtulajdonos cefréjét átvesszük kifőzésre, akkor mindenképpen érdemes ezt dokumentálni a későbbi félreértések elkerülése érdekében. Amennyiben a tisztelt kollégák ezt érdemesnek tartják arra, hogy magukévá tegyék, úgy szabadon használhatják az alábbi mintát, saját formátumukra átalakítva. Jó és eredményes munkát kívánok!


MELLURARCUM
CELLÁRIUM

AQUAVINICUM



GYÜMÖLCSCEFRE ÁTVÉTELE
Sorszám.
Átadott-átvett gyümölcscefre
Azonosító szám:

BB 2017……..

Cefre készítési napló száma:

AA 2017…….

Fajta megnevezése
Mennyisége (liter v. kg.)
1.


2.


3.




1. ……………………………………………………………………………  otthonfőző kijelentem, hogy

a./ az általam elkészített gyümölcscefre nem tartalmaz hozzáadott mesterséges, vagy természetes eredetű              cukorból, izocukorból, vagy mézből származó alkoholt;
b./ a gyümölcstermesztő háztartás gyümölcstermő területtel rendelkezik, amelynek tagja vagyok.


   


Kelt:  BÁTA, 2017. év  …. hó  …. nap.


Muth József
……………………………………………….
otthonfőző aláírása


Megjegyzés:










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése