2019. április 18., csütörtök

IV. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny 2019. Visszatekintő 3.



KERESSÜK KÁRPÁT-MEDENCE LEGJOBB BIRS PÁLINKÁJÁT!

LEHET, HOGY A TIÉD AZ???


VISSZATEKINTŐ!





3./

BIRS KATEGÓRIA


A tavalyi összevont kategóriában a birs kicsivel több, mint egy harmadát képviselte a nevezéseknek, de a dobogón mégis elvitték az első két helyett. Ezzel természetesen nem azt akarom mondani, hogy az elmúlt év nagyon kedvezett volna ennek a gyümölcsnek, mert éppen az a tapasztalat, hogy a nagy szárazság, a szélsőséges időjárás nem igazán kedvez ennek a gyümölcsnek. reméljük azonban, hogy a tisztelt kollégák rácáfolnak, majd erre és jobbnál-jobb birsből készített italt neveznek be a versenyünkre, hogy azokat összevethessük a vajdasági, dél-baranyai és erdélyi italainkkal. A versenyünkön a képzeletbeli trónon ebben a gyümölcs osztályban Farkas Árpád található, akit azonban a vajdasági Fabrik Attila szorongatott meg, és a harmadik legjobb birs is Hercegszántóról került elő, Gaál László műhelyéből. A vajdasági nevezők már idén sem tétlenkedtek, és hat tételük is már rajthoz állt a kategória győzelemért. Egyértelmű tehát, hogy nem bízzák a véletlenre a sikerüket. A kategória támogatója és az első három helyezett kupájának átadója idén Zsíkó Zoltán lesz a szekszárdi Babits Művelődési Ház igazgatója.


Egy-két tétel hiányzik már csak ahhoz, hogy érvényes legyen idén is a kategória, de azért biztatni szeretném a hazai párlat készítőket, hogy állítsák rajthoz kedvenc birsüket, mert ellenkező esetben könnyen megeshet velünk, hogy ez a kategória is a Vajdaságiak győzelmével érhet véget. Dobjuk hát be magunkat és birseinket! Hajrá Pálinka! Hajrá Magyarország!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése