2019. június 14., péntek

VIII. Jászkiséri Pálinkamustra 2019. Kiértékelő



VIII. Jászkiséri Pálinkamustra 2019.

Kiértékelő




Egyesületünk megalakulása óta igen sok érdekes meghívásnak lehettünk részesei, de azóta, hogy decemberben a Lovagrendet is sikerült megalakítanunk, azóta szinte egymást érik a felkérések. Természetesen ez jó és mégis nehéz feladat is, de nyilvánvaló, hogy az, akit egyszer lovaggá ütöttek attól kezdve teljesen másként kell élnie és szolgálnia, mint az előtt. Úgy, hogy mielőtt még irigyelni kezdené valaki a pálinka lovagokat, azért az is mérlegelni kell, hogy ez mennyi önkéntes idővel, munkával jár Kárpát-medence szerte. Az is nagyszerű ebben a dologban, hogy szinte természetes, hogy a lovagrendek összedolgoznak, kisegítik egymást rendezvényeiken. Ennek az önzetlenségnek szellemiségében viszonoztuk a Jászsági Pálinka Lovagrendnek azt a segítséget, amelyet Lovaggá avatásunk és a IV. Bátai Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny lebonyolításában részt vállalt. Nagy örömmel látogattunk el Jászkisérre, amely éppen soros települése volt a Jászoknak a XXV. Világtalálkozó megszervezésében. Így egy igen impozáns rendezvény részesei lehettünk szombattól-hétfőig. Számomra kiemelten is fontos volt ez a verseny, hiszen évek óta visszajártam ide nevezőként és 4 alkalommal is tagja lehettem annak a küldöttségnek, amelyet Lukácsi György polgármester vezetett a Parlamentbe Pócs János képviselő úr meghívására.
Maga a pálinkamustra nem a szakmai rekordok megdöntéséről szólt, hanem leginkább arról, amit a pálinka közvetít számunkra a Barátságról, Együvé tartózásról, főleg így a Trianoni évforduló napjaiban. A meghívásra jöttek is Bükkiek, Zentaiak, és persze Jászok is szép számmal. 168 benevezett italt 5 zsűri értékelt és a Jászok nevezéseit a társadalmi zsűri minősítette Bilicki István Zentai Pálinka Lovag vezetésével. Az egy főre jutó 30 tétel kényelmes, könnyed munkát követelt a bírálóktól, amelyet a Jász tv. is megörökített. Ennek eredményeként a késő délutáni eredmény hirdetésen 8 nagyarany, 22 arany, 50 ezüst, 51 bronz elismerés került kiosztásra Pócs János országgyűlési képviselő, Lukácsi György polgármester és a beöltözött Pálinka lovagok közreműködésével. 
Levezetésként az est hátralévő részében még koncerteket hallgathattunk az óriási színpadok előtt. Sok közös élménnyel lettünk gazdagabbak, a jó szervezés, a kedves fogadtatás révén, amely tovább erősítette a Pálinka lovagok közötti barátságot.

Muth József
pálinka lovag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése